Affogato met gegrilde walnoten en vijgen

Koffieliefhebber en van ijs. De affogato is de oplossing als een dessert. Heerlijk de vanille ijs met espresso, gecombineerd met de walnoten, honing en vijgen. Een traktatie na de maaltijd.

Ingredienten voor  2 personen:
– 2 vijgen
– 10 gram walnoten
– 1 el suiker
– 2 bolletjes vanille-ijs
– 2 kopjes hete, sterke espresso
– 2 tl honing

Rooster de walnoten 2 min in een pan zonder olie. Strooi de suiker over de walnoten en laat het 1 min rustig karameliseren. Laat het hierna goed afkoelen en hak het grof.
Halveer de vijgen en gril ze totdat ze een mooie grillmark heeft.

Doe het ijs in een schaaltje, besprekel met honing en garneer met de noten. Schenk de koffie erbij
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *