Asperges quiche

Asperge quiche

Ingrediënten:

500 gr witte asperges
500 gr groene asperges
4 eieren
pakje bladerdeeg
200 gr crème fraîche
150 gruyère (kaas)
1 citroen

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges. Snijd de asperges in stukken van 2 cm.

Meng de eieren los met de crème fraîche. Meng de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.

Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min.  en gaar op 180 graden Celsius met gesloten deksel op de bbq,

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *