Banh Mi Burger

Ik ben echt verzot op Vietnamees eten. Als ik ergens een foodstand tegenkom waar ze al een vorm van Banh Mi verkopen, dan sta ik al snel vooraan in de rij. Dit keer heb ik een leuke alternatief gevonden op het standaard Banh Mi broodje, namelijk de Banh Mi Burger. En nog beter, de burger bevat een gebakken ei. En nog beter met een zacht dooier 🙂 Heerlijk!!

Banh Mi Burger - Ingredienten

Ingrediënten
– 500 gram kippengehakt
– 1 eetlepel vissaus
– 1 theelepel limoensap
– 2 theelepels sojasaus
– 2 tenen knoflook, geraspt
– 2 theelepels vers geraspte gember
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 cup koriander , fijngesneden
– 2 lente-uitjes , fijngesneden
– 1 eetlepel sesamolie
– 1/3 kopje Griekse yoghurt (je kunt mayonaise te gebruiken)
– 2 theelepels sriracha
– 4 volkoren broodjes
– 1/3 komkommer , snijd ze in 16 plakjes
– 1/2 cup verse koriander
– 1/4 kop jalapeños
– 4 blaadjes sla
– 1 wortel , julienne gesneden
– 4 gebakken eieren ( optioneel, maar je moet het doen )

Banh Mi Burger - Gemarineerd gehakt

Plaats het kippengehakt in een kom. Voeg de vissaus, limoensap, sojasaus, knoflook, gember, peper, koriander en groene uien. Meng alle ingrediënten. Leg het vlees in de koelkast voor 30 minuten om te marineren.

Maak 4 gelijke burgers en leg ze terug in de koelkast om op te stijven.

Combineer de Griekse yoghurt en sriracha in een kleine kom. Meng goed en zet opzij.

Banh Mi Burger - BBQ

Maak de bbq klaar voor direct gebruik. Grill de burgers 5 min per kant en leg ze opzij.
Bak de eieren in een skillet. Indien je het lekker vind, laat de ei-dooier zacht.

Banh Mi Burger - Grillmarks

Grill de broodjes kort. Bouw het broodje als volgt op:

Leg de onderkant van het broodje op een plank. Smeer hier op de saus en leg hierop de sla.
Pak de burger en leg deze op de sla. Leg verder op de burger de plakjes komkommer, jalapeños, wortelen en koriander.
Voeg als laatste het ei toe en leg het bovenkantje op het ei.

Eet smakelijk!!

Banh Mi Burger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.