Beer Can Chicken (BCC)

Beer Can Chicken, de naam zegt het al. Een kip op een bierblik.
Geweldig qua smaak en lekker mals.

Ingrediënten:
– 1 kip, liefst biologisch
– 1 bierblik
– rub naar eigen smaak

Maak de bbq klaar voor indirect gebruik op 220 graden Celsius.
Rub de kip met je eigen rub naar smaak. Ik gebruik doorgaans iets olijfolie om de kip mee in te smeren en daarna de rub aanbrengen.
Zet het nekvel vast met een prikker zodat de halsopening gesloten is. Hierdoor zal er minder vocht ontsnappen.

Zet de kip op blik in het midden van de bbq en laat deze goed door garen.

De borst moet 76 graden Celsius zijn, de poten 82 graden Celsius.
Een makkelijke test is om tussen de kippenpoot en de borstkas een gaatje te prikken.
Als hier helder vocht uit komt, dan is de kip klaar.

Houd een tijd van 45 min tot 60 min in gedachten voor het bereiden van de kip op de bbq.

Eet smakelijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.