Bierworst

Beer-braised Brats aka Bierworst in Nederland. Braadworsten dat in een combi van bier en uit wordt gegaard.
Erg lekker en makkelijk om te maken.

Ingrediënten:
– 2 theelepels mosterd zaad
– 1 theelepel karwijzaad
– 2 eetlepels boter
– bier
– 4 braadworsten
– 1 a 2 middelgrote uien, in ringen gesneden
– 1 eetlepel donker bruine suiker
– zout
– peper

Vijzel/plet de mosterd en karweizaad.
Maaak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 200 graden Celsius. Grill de braadworsten totdat ze bruin zijn.
De braadworsten hoeven niet gaar te zijn. Ze garen na in het bier.
Smelt de boter in een schaal of Dutch Oven.
Voeg de mosterd en kwarweizaad, ui en bruine suiker toe aan de schaal. Voeg tevens zout en peper toe.
Roer af en toe totdat de ui zacht is en langzaam bruin begint te worden.
Voeg de braadworsten toe en vul de schaal met het bier.
Laat alles 30 minuten garen in de schaal.

Lekker op een bolletje of bij de aardappel. Gebruik het vocht en ui over de aardappel, super lekker!!

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *