Bloemkool bom

Bloemkool bom

De variatie op de bloemkool met een gehaktbal, de bloemkool bom.

Ingrediënten

– 1 kg gehakt
– 1 bloemkool
– 200 gram spekreepjes
– bbq kruiden naar keuze
– 1 ei
– paneermeel

Bloemkool 6 minuten voorkoken en daarna in koud water laten schrikken. Dit zorgt ervoor dat de bloemkool niet meer verder gaart.
Meng het gehakt met de paneermeel, kruiden en het ei.
Bedek de bloemkool met het gehakt en druk dit aan zodat het goed vast zit. Verdeel het spek over het gehakt. Het beste kan dit direct gedaan worden op een rvs rooster.

Maar de bbq klaar voor indirect gebruik op 180 graden celsius.
Leg de bloemkool voor een uur op de bbq.

Eet smakelijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *