Brisket

Brisket

Ingrediënten:

1 Brisket
500 ml runderbouillion
Mosterd
Worchestersauce
BBQ rub (naar eigen keuze)

Trim het overtollige vet van het vlees, laat een dun laagje vet zitten. Harde stukken vet (niet doorzichtig) kan weggesneden worden.

Injecteer de brisket aan de vleeskant (vetzijde naar beneden) met de runderbouillon, prik om de 1,5 cm over het gehele oppervlak van de brisket.

Prepareer de smoker voor gebruik van 107-115 °C.

Wanneer de kerntemperatuur 71°C is, pak je de brisket in stevig aluminiumfolie. Leg de brisket weer terug in de smoker.

Als de kerntemperatuur 91°C  is, mag de brisket uit de smoker gehaald worden. Haal de brisket uit de folie en doe deze in een nieuwe folie. Laat de brisket een uur rusten.

Na het rusten kan de brisket gesneden worden. Snijd de brisket haaks op de draag in dunne plakken.

Lekker in een bolletje met Coleslaw

Tip : gebruik de afsnijdsels van de Brisket om Burned Ends te maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *