Bruschetta

Bruschetta

Ingrediënten:
– 2 mini ciabatta’s
– 3 tomaten
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 tl gedroogde oregano
– 1/2 tl gedroogde basilicum
– zakje Parmezaanse kaas
– evt basilicum blaadjes

Leg de knoflook en tomaat indirect op de bbq en laat ze warm worden voor ongeveer 10 min. De knoflook moet zacht aanvoelen. Het vel van het tomaat moet gescheurd zijn, zodat deze eraf gehaald kan worden.

Haal het vel van de tomaat en snijdt de tomaat in stukken en verwijder de zaadlijsten. Knijp de knoflook uit.  Meng de tomaat, ui, knoflook, basilicum, oregano. Evt wat  zout en peper naar smaak.

De bbq indirect 190°C.  Grill de ciabatta’s kort op de bbq.

Het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood verdelen en deze vervolgens bedekken met de parmezaanse kaas. Leg de broodjes indirect voor nog 2 minuten op de bbq.

Eventueel aftoppen met wat basilicum

Eet smakelijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

2 thoughts on “Bruschetta

  1. Leuk recept. Voor hoe lang laat je de tomaat en knoflook warm worden? Dat is weggevallen. Dat warm worden doe je voordat je eea fijn maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.