Caveman-style T-Bone steak

Caveman-style T-Bone steak (2)

Caveman-style T-Bone steak, voor de echte bikkels. Direct op het houtskool, maar zonder het te verbranden. Een heerlijke steak vol van smaak.

Neem een goede T-Bone van 500 gram en wrijf deze in met grof zeezout en peper.

Maak de bbq klaar met houtskool en zorg dat deze rood/wit gloeiend zijn. Verwijder het as door met bijv een stuk karton dit weg te wapperen.

Leg de steak direct op het houtskool en laat deze ongeveer 3 min erop liggen. Wanneer er aan de bovenkant langzaam rode vocht eruit komt, is het tijd om te keren. Keer de steak om en tik de stukjes houtskool eraf. Wacht weer ongeveer 3 min.

Wanneer je liever een rose steak wil hebben, leg de steak er dan iets langer op. Controleer anders met een temperatuurmeter of druk test hoe gaar de steak is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *