Chimichurri

Chimichurri is een saus wat onmisbaar is bij een goede steak. Er zijn vele recepten te vinden.
De mijne is doorgaans wat pittiger dan de standaard recept. Als het te pittig is, halveer dan het aantal gedroogde chili pepers.

Ingrediënten:
– 3 kopjes peterselie zonder steel
– 8 tenen knoflook
– 1 kleine ui
– 1⁄2 tl gedroogde oregano
– 2 gedroogde chilli peper
– 1 tl zeezout
– 1⁄2 tl  zwarte peper
– 5 el water
– 5 el witte balsamico azijn
– 1 1/4 cup extra vierge olijf olie

Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie samen in een keukenmachine. Hak alle ingrediënten fijn tot deze goed gemengd zijn.
Als laatste stap kan de olijfolie toegevoegd worden en zet de keukenmachine weer kort aan.

Het lekkerst is om de chimichurri een dag van te voren te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.