Coq au vin – On a stick

Coq au Vin

Coq au Vin – On a stick is een heerlijke manier om dit mooie gerecht eens op een andere manier te maken.

Ingrediënten:
– 1 kg kippendijen met vel
– Spek in blokjes gesneden
– 2 grote wortelen in grote stukken gesneden ( 1 winterpeen kan ook)
– 8 krieltjes
– 8 kleine sjalotjes, ontdaan van schil
– 1 el rode wijnazijn
– 1 el maizena
– 1 el suiker
– zout en peper
– 8 champignons, schoongemaakt
– 1 el olijfolie

Marinade
– 2 knoflook tenen, fijn gesneden
– 1 ui, fijn gesnipperd
– 2 el boter
– 4 takjes tijm
– 3 laurierblaadjes
– 0,5 ltr rode wijn

Fruit de ui en knoflook in de boter totdat het goudbruin kleurt. Voeg de tijn en laurier toe en laat het nog een minuut koken. De wijn kan nu toegevoegd worden. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten inkoken. Laat het in zijn geheel afkoelen.

Snij de kippendijen in mooie stukken. Doe dit samen in een ziplock zag met het spek en voeg de marinade toe. Laat het een 8 uur marineren in de koelkast.

Haal de kip en spek uit de zak en vang ongeveer 300ml marinade vocht op. Doe de krieltjes,wortelen en ui in een grote pan en laat het 5 minuten koken. Houd de groenten even onder het koude water om af te laten koelen.

Doe de overgebleven opgevangen marinade vocht in een pannetje en laat dit tot de helft inkoken, voeg dan de rode wijnazijn toe. Meng de maizena door de marinade en laat het 5 minuten koken. Voeg als laatste de suiker, zout en peper toe naar smaak.

Rijg de kip, spek en groenten op de spiezen.
Maak de bbq klaar voor direct gebruik en grill de spiezen voor 5 minuten. Er kan gekozen voor een indirecte versie. Verdeel de kolen dan aan de zijkanten en leg de spiezen in het midden. Houd dan 15 – 20 minuten aan.  Controleer de kip als deze gaar is.

Eet smakelijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.