Coquilles met een puree van doperwten en avocado. Geweldig om als amuse te serveren. Zeer zacht van smaak en in combinatie met de uitgebakken spek is het simpelweg verrukkelijk
Ingrediënten
– 4 coquilles
– 100 gr doperwten
– 1 avocado
– 4 plakjes ontbijtspek
– 1 teentje knoflook, fijn gehakt
– ½ blokje groentebouillon
– olijfolie
Leg het ontbijtspek op indirect op de bbq (evt op een grillmat) en grill deze krokant.
Bak de knoflook aan in wat olie. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 a 5 min gaar.
Pureer alles helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een egale massa ontstaat.
Grill de coquilles met peper en zout. Grill ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Schep wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er op. Verkruimel de ontbijtspek in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille.
Eet smakelijk!!
Ziet er lekker uit, ga ik proberen!