Dry Aged Côte de Boeuf

Dry Aged Cote de Boeuf

Dry Aged Côte de Boeuf is voor een echte vleesliefhebber als een waar feest. Dit is toch wel ongeveer het mooiste stuk vlees waarmee je kunt werken en het is verrassend makkelijk klaar te maken thuis.

Ingrediënten:
Een heel mooi stuk Côte de Boeuf van 650-750 gram
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden.

Maak de bbq klaar voor indirect en direct gebruik.
Leg het stuk vlees op het directe stuk van de bbq met een temperatuur van 200 graden Celsius. Schroei de buitenkant goed dicht. Leg daarna direct door naar het indirecte stuk en probeer de temperatuur te laten zaken naar 150 graden.

Wil je de kerntemperatuur goed checken, maak dan gebruik van een vleesthermometer. Houd een temperatuur aan van 48 graden Celsius.

Haal het vlees daarna eruit en laat het circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveer met een salade (bv gegrilde courgette met hazelnoten) en frites.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *