Al een geruime tijd wil ik kreeft maken op de bbq. Deze keer heb ik een voorgekookte kreeft kunnen vinden om te testen.
Een mooie en leerzame ervaring aangezien het kraken van een kreeft, vooral de scharen, nogal wat oefening vergt.
Een super lekkere salade voor in de zomer.
Ingrediënten:
Dressing
– 2 el extra virgin olive oil
– Sap en zest van een ½ limoen
– 1 el witte balsamico azijn
– 1 tl Dijon mosterd
– 1 tl verse gember
– 1 teen knoflook, fijn gesneden
– ¼ tl Himalayan zout
– ½ tl verse zwarte peper
Salade
– Halve ananas, gehalveerd. Waarvan een halve bewaren en de andere ontdoen van schil en in stukken snijden
– 1 tijpe avocado, in plakjes gesneden
– 350g gekookte kreeft
– 1 komkommer, in blokjes
– 2 lente uitjes, in ringetjes
– 2 cups sla
– 2-3 el van elke verse kruid; basilicum, munt en peterselie
Blend alle ingredienten van de dressing en zet deze apart. Meng de komkommer, lente ui, sla en de verse kruiden in een kom.
Schenk hier de halve schaal van de dressing.
Haal de scharen van de kreeft en breek de schaar en haal het vlees eruit. Halveer de kreeft door het mes eerst achter de kop te plaatsen en richting de staart te snijden. Daarna andersom.
Maak de bbq klaar voor direct gebruik en grill de ananas totdat er mooie grillmarks zijn.
Leg de kreeften op de bbq zo dat het vlees naar boven wijst en laat dit 7 a 8 min garen. Grill het vlees van de scharen kort mee voor 1 minuut.
Gebruik bijv de ananas en leg hierin eerst de salade, ananas, avocado en de kreeft. Maak af met de dressing.
Eet smakelijk!!