Gegrilde asperges met bacon vinaigrette. Simpelweg heerlijk. Asperges vind ik altijd al lekker. Bacon hoef ik geen woord vuil aan te maken.
Maar de combi van beiden is geweldig.
Ingrediënten:
– 500 gram asperges
– 8 plakken spek
– 2 el witte wijnazijn
– 1 sjalotje, fijn gesneden
– 1 el Dijon mosterd
– 1 tl vers gehakte tijm
– 2 el extra vergine olijfolie
– zeezout en peper
Bak de spek krokant in 7 a 10 minuten in een skillet of pan. Bewaar het vet wat uit het spek komt.
Meng de witte wijnazijn, sjalot,mosterd en tijm. Voeg voorzichtig het spekvet aan het mengsel en meng alles goed.
Als de smaak te sterk is, gebruik dan iets meer olijfolie.
Maak de asperges schoon door de houterige onderkant eraf te breken. Doe de olijfolie over de asperges en zorg dat alles goed verdeelt is.
Doe als laatste zout en peper over de asperges.
Maak de bbq klaar voor direct gebruik. Leg de asperges direct boven het vuur en grill voor 5 minuten.
Regelmatig draaien.
Serveer met de vinaigrette en uitgebakken spek.
Eet smakelijk!!