Gegrilde groene asperges op Toscaanse wijze

Groene asperges zijn lekker, nu met een ander smaakpallet. Deze asperges zijn op smaak gebracht door gebruik te maken van citroenrasp, geraspte rode peper en knoflook.
De rode peper geeft de asperge een heerlijk pikantje aan het eind.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 el olijfolie
– Groende asparages
– Kers tomaatjes
– 1 teen knoflook, gehakt
– Citroenrasp van een halve citroen
– Rode peper, fijn geraspt
– 2 el pijnboompitten
– Zout en peper
– Sap van een halve citroen

Maak de bbq klaar voor direct gebruik.

Breek de houterige onderkant van de asperges. Meng de olijfolie, knoflook, rode peper en citroenrasp samen en verdeel dit over de asperges. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Grill de pijnboompitten in een pan totdat ze bruin worden. Haal ze van het vuur en zet apart.
Leg de asperges op de bbq en grill ze 5 minuten totdat ze zacht worden.

Leg de asperges op een schaal, voeg de pijnboompitten toe en maak af met de citroensap.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *