Gegrilde peer met geitenkaas, honing & walnoten

Op Culy.nl staan vaak mooie recepten. Deze kwam ik onlangs tegen en leek me een goede om maar eens te maken. Alleen dan wel omgetoverd op de BBQ natuurlijk.

Het is echt een lekker recept. De smaak van de peren icm de geitenkaas is erg lekker.

IMG_7768

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 grote plakken geitenkaas
– 3 peren
– Krulsla
– 1 handje walnoten
– 3 EL honing
– 3 EL olijfolie
– 1 EL balsamico-azijn
– Sap van 1/2 limoen

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet.

IMG_7771

Maak de bbq klaar voor indirect en daarna direct gebruik. Leg de peren eerst indirect op de bbq voor 10 min. Hierna kunnen de peren gegrild worden boven het direct voor. Grill deze totdat er mooie grillmarks opstaan.

Meng voor de dressing de honing met de olijfolie, de balsamico-azijn en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
Was de sla. Leg onderaan op een bord de krulsla, leg de gebakken peren in een ster en in het midden de geitenkaas met daarover de dressing. Werk af met de noten, wat zwarte peper en eventueel wat extra olijfolie.

IMG_7776

Tip: Als je droge geitenkaas gebruikt, kun je die heel kort aan beide kanten grill, zo krijg je een heerlijk korstje. Dit werkt niet bij verse geitenkaas, want die kun je niet bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *