Gepofte aardappelsalade is waanzinnig lekker. De zoetigheid wat vrijkomt door de gepofte uien geeft het gerecht een heerlijke smaak.
Het recept is hier terug te vinden op 24kitchen.
Ik heb het recept iets aangepast naar eigen smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 8 grote aardappels
– 2 uien
– 100 g pancetta of spek
Mayonaise
– 2 eieren
– 1 el pittige mosterd
– 3 el dragonazijn
– 250 ml zonnebloemolie
– 4 el crème fraîche
– 1 bosje lente-ui
Maak de bbq klaar voor direct gebruik en zorg ervoor dat de kolen/briketten verdeelt liggen zodat de aluminium pakketjes er netjes tussen kunnen.
Wikkel elke aardappel en ui in aluminiumfolie. Pof de aardappels en ui circa 1 uur op de barbecue.
Gril de plakjes pancetta of spek op de barbecue in circa 4 minuten krokant en leg opzij op een bordje.
Splits de eieren en bewaar de dooiers. Meng de eidooiers met de mosterd en azijn en voeg een beetje zout en versgemalen peper toe. Voeg, al roerende, druppelsgewijs de olie toe tot er een egale mayonaise ontstaat. Roer de crème fraîche erdoorheen. Snijd de lente-ui in ringetjes en roer deze door de mayonaise.
Snijd de aardappels in grove stukken en voeg ze toe aan de mayonaise. Pel de uien, hak ze grof en voeg ze toe aan de mayonaise.
Verkruimel de krokante pancetta/spek erover. Maak af met iets zout en peper.
Eet smakelijk!!