Gerookte ananas

Ananas als dessert is altijd al lekker. Maar gerookte ananas van de bbq als dessert is lekkerder!
Dit recept heeft wat voorbereidingstijd nodig, maar is zeker de moeite waard.
Door de ananas te serveren in haar eigen schil is het qua presentatie een genot om te zien.

De ingrediënten kan in gevarieerd worden. Vervang de poedersuiker eens door rietsuiker. Of de blanke rum door Whisky.

Ingrediënten:
– Ananas
– Poedersuiker
– Blanke rum

Halveer de ananas en haal de kern uit de ananas. Begin door de harde kern te verwijderen, daarna is het uitsnijden van het vruchtvlees eenvoudiger.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en leg alles weer terug in de ananas.
Doe er een scheut drank bij en poedersuiker.

Maar de bbq klaar voor indirect gebruik op 200 graden Celsius. Week alvast wat fruithout.
Leg de ananas indirect op de bbq en gooi het rookhout op de kolen.
Laat alles 20-25 minuten indirect door garen.

Lekker met wat vanille ijs en slagroom.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *