Lekker als lunch of als avondmaaltijd. Gevulde kip met gegrilde paprika, mozzarella en basilicum.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 kipfilets
– Bol mozzarella, in plakken gesneden
– 1 rode paprika
– handvol basilicum blaadjes
– handvol geraspte kaas
– 1 el Italiaanse kruiden
– Zout en peper
Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik.
Grill eerst de paprika rondom totdat het vel langzaam zwart begint te worden.
Vlinder de kipfilets en leg ze open. Strooi op de binnenkant de kruiden en leg hierop de gesneden gegrilde paprika, 1 plakje mozzarella en wat basilicum blaadjes.
Vouw de kipfilets weer dicht en zet ze eventueel vast met een prikker. Leg de kipfilets in een schaal.
Leg de schaal op indirecte wijze op de bbq en laat het 30 min garen. De kipfilets mogen niet meer roze zijn na deze tijd.
Indien wel, dan nog even laten liggen.
Als laatste stap worden de laatste plakjes mozzarella en wat geraspte kaas op de kipfilets gelegd.
Laat alles nog smelten totdat de kaas bruin is en langzaam begint te bubbelen.
Serveer met een salade of groene asperges.
Eet smakelijk!!