Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta. Gewoon heerlijk en zeer makkelijk om te maken.
Ingredienten voor 4 personen:
– 300 gram grote pastaschelpen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250gr spinazie
– 250gr ricotta
– 40gr geraspte Parmezaanse kaas
– 100gr geraspte belegen kaas
– 1/4 tl geraspte nootmuskaat
– 1 el gehakte basilicum
– 8 zongedroogde tomaten
– 1 volle eetlepel walnoten
– zeezout
– gemalen zwarte peper
Kook de pastaschelpen in ruim kokend water al dente, zie verpakking voor de kooktijden. Giet af in een vergiet. Maak de bbq gereed voor 180-200 graden Celsius.
Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze iets slinken . Zet het vuur uit en roer de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en basilicum door de spinazie totdat je een romig mengsel hebt. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de walnoten grof. Pak een ovenschaal waar alle pastaschelpen naast elkaar in kunnen staan en vet deze licht in met olijfolie. Vul nu iedere pastaschelp met het spinaziemengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal. Garneer alle pastaschelpen met stukjes walnoten en bestrooi met de belegen kaas. Bestrooi als laatste met nog wat gemalen peper.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten op de bbq. De laatste 10 minuten hiervan haal je het aluminiumfolie weg zodat de kaas kan gratineren. Direct serveren en genieten!