Griekse Lamsburger

Griekse lamsburger. Lekkere voor de zonnige dagen met mediterraanse invloeden. De smaken zullen een verwenning zijn.
Vooral het grillen van de haloumi brengt een lekkere smaak met zich mee in de burger.

Ingrediënten voor 4 stukes
• 500 g lamsgehakt of 4 goede lamsburgers
• 100 g haloumi, in plakjes
• 4 hamburgerbroodjes
• 2 el Griekse yoghurt / kwark
• blaadjes van 2 kleine kropjes bindsla (little gem)
• groene olijven, voor erbij

• ½ komkommer, fijngesneden
• 2 tomaten, fijngesneden
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 el rode wijnazijn

Meng de komkommer, tomaat, ui en azijn plus zout en peper.

Kruid het gehakt met zout en peper, vorm er 4 schijven van, dek af met vershoudfolie en laat ze in 20 minuten stevig worden in de koelkast.

Maak de BBQ klaar voor direct gebruik en gril de burgers 4–5 minuten per kant. Rooster de laatste 2 minuten de plakjes halloumi en de broodjes (met de gesneden kant naar beneden) mee.
Stel je burgers samen: begin met een beetje yoghurt, dan wat slablaadjes, de lamsburger, plakjes halloumi en wat salsa.
Leg de bovenkant van het broodje erop, steek er een prikker door.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *