Groene asparagus pasta Alfredo

Ik denk dat dit wel eens één van mijn favoriete pasta’s gaat worden. Makkelijk klaar te maken en vol van smaak.
In principe kan je allerlei groenten door de pasta mengen, maar groene asperges zijn altijd wel heel erg lekker.
Aangevuld met wat kastanje champignons en eekhoorntjesbrood maakt het alleen maar lekkerder.

Ingrediënten voor 4 pers:
– 500 gram verse pasta
– 500 gram groene asparagus
– 12 – 15 cherry tros tomaatjes
– 4 – 6 grote mix van champignons, gehalveerd
– 200 ml kookroom
– 100 gram parmezaanse kaas
– Zout en peper

Maak de bbq klaar voor direct gebruik op 220 graden Celsius. Kook de pasta zoals aangegeven in water. Giet af en doe een scheut olijfolie door de pasta en leg dit apart.
Grill de asperges totdat ze gaar zijn, ongeveer 4 a 5 minuten. Zet een wok op de bbq en zorg dat deze goed heet wordt.
Doe de spekjes in de wok en bak deze goed aan. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee. Snijd de aspergus in stukken van 3 cm en doe deze ook in de wok.
Hussel als goed. Doe de pasta in de wok en meng alles weer goed door elkaar.
Voeg de parmazaanse kaas en kookroom toe en blijf goed mengen. Het is klaar wanneer de kaas en kookroom als een mooie saus om de pasta zit.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *