Poffert is een oud boeren broodgerecht, wat vaak als hoofdmaaltijd gegeten word. Het is dan ook een erg machtig gerecht, maar wel lekker. Kortom een leuke variantie van zo’n mooi oud gerecht voor op de bbq.
Ingrediënten
-500 gr. zelfrijzend bakmeel
– 500 ml melk
– 3 grote eieren
– snufje zout
– eventueel rozijnen, gedroogde stukjes fruit, stukjes appel
– spek
Wel de krenten en/of rozijnen indien deze in de poffert moeten.
Maak de BBQ klaar voor indirect gebruik op een temperatuur van 125 graden Celsius.
Bekleed de poffertpan met spek aan de binnenkant. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de melk,eieren en zout toe. En de eventuele vulling voor in de poffert. Mix alles voor 3 minuten en giet het in de poffertvorm.
Prik ina 60 min met een prikker of mes in de poffert, blijft de prikker of mes schoon, dan is de poffert gaar.
Laat anders de poffert nog 10 minuten doorgaren en prik daarna opnieuw.
Lekker met bruine suiker of gesmolten boter.
Eet smakelijk!!