Hasselback aardappelen is een goede aanvulling bij een maaltijd van de bbq. Simpel om te maken, maar heerlijk van smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 12 middelgrote vastkokende aardappelen
– 2 geperste knoflookteentjes
– 25 gram boter
– 50 gram geraspte (parmezaanse) kaas
– zout en peper
Maak de aardappelen goed schoon onder het water. Snijd de aardappelen in en laat er gemiddeld 3mm tussen zitten.
Gebruik evt 2 plankjes zodat het snijden makkelijker gaat.
Meng het boter en de geperste knoflook en doe naar smaak peper en zout bij het mengsel.
Smeer de aardappels in met het botermengsel. Probeer voorzichtig in de snedes het boter toe te voegen.
Maak de bbq klaar voor indirect gebruik op 200 – 220 graden Celsius.
Leg de aardappelen op het indirecte stuk. Laat ze 60 min garen. Dit is wel afhankelijk van de grote van de aardappelen.
Strooi kaas over de aardappelen en laat het nog 10 min smelten.
Als de aardappelen bruin en knapperig zijn, dan zijn ze klaar om gegeten te worden.
Eet smakelijk!!