Hertenbiefstuk met spruitjes en truffelsaus

Hertenbiefstuk met truffelsaus en spruiten. De spruiten zijn samen gekookt met een steranijs. Dit geeft een heerlijke smaak af aan de spruiten. De truffelsaus icm de hertenbiefstuk is heerlijk. Kortom een super maaltijd voor de speciale dagen. Absoluut een blijver hier en wellicht een leuke hoofdmaaltijd voor de kerstdagen. Het werken met een stuk steranijs en de spruiten is slechts een methode voor het pimpen van je spruitjes. Binnenkort zal er een andere variante op de spruitjes komen.

Ingrediënten
– 4 hertenbiefstukken
– 250 ml water
– 1 runderbouillionblokje
– 1 eetlepel truffeltapenade

-250 gr spruitjes
-1 steranijs

Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 220+ graden Celsius. Doe in een steelpan het water, bouillionblokje en de tapenade. Brengt het al roerend zachtjes aan de kook en laat het tot de helft indikken.

Maak de spruitjes schoon en kook ze met de steranijs beetgaar.
Leg de spruiten in een schaal en denk deze af met aluminiumfolie.
Zet de schaal in de bbq voor 8 minuten. Haal na 8 minuten de aluminiumfolie van de schaal af en kijk of de spruiten gaar zijn.

Grill de hertenbiefstukken in 6 minuten rondom mooi aan. Haal de biefstukken van de bbq en pak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.

Ik heb geen zout over de biefstukken gedaan ivm het zout in de bouillion wat weer terugkomt in de saus.

Deze diashow vereist JavaScript.

Serveer het met een puree. Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *