Hertenburger met Stilton

Hertenburgers zijn altijd erg lekker om te eten. Ze zijn super mals, gezond en zitten erg veel goede eiwitten in.
Dit keer aangevuld met een Stilton kaas (ik heb voor een mildere variant gekozen). Super lekker en vullend.
Kortom een lekkere burger voor de herfst en winterdagen.

Hertenburger Stilton - Ingredienten

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 hertenburgers
– 6 plakken spek
– 2 bolletjes
– 150 – 200 gram Stilton kaas
– 1 rode ui, in halve ringen gesneden
– halve rode paprika, in reepjes gesneden
– ijsbergsla
– 1 el boter

Prepareer de ingrediënten en leg alles klaar. Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik.

Hertenburger Stilton - Spek
Bak eerst de spek krokant. Dit kan tegelijk gedaan worden met het bakken van de uien.

Hertenburger Stilton - UiHertenburger Stilton - Gebakken ui
Verhit een gietijzeren skillet. Doe hier de boter en uien in. Bak de uien, totdat ze zacht en lichtjes bruin beginnen te worden.

Hertenburger Stilton - PaprikaIMG_7254
Grill kort de paprika reepjes. Wanneer er grillmarks opstaan, dan zijn ze klaar.

Hertenburger Stilton - Burger
Grill de hertenburgers kort direct. Deze burgers verbranden erg snel. Grill de andere kant van de burger kort en leg de burger op het indirecte stuk. Laat het hier ongeveer 5 a 6 min garen. Druk op het vlees om te kijken hoe gaar ze zijn.

Hertenburger Stilton - Grillmarks

Leg voor de laatste minuut de Stilton kaas op de burger en laat deze smelten.

Hertenburger Stilton - Stilton

Snijd het bolletje en bouw het als volgt op. Leg eerst de burger met de kaas op het bolletje. Leg hierna de gebakken ui , spek, paprika, sla erop en eindig met de bovenkant van het bolletje.

Hertenburger Stilton

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Hertenburger met Stilton

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.