Hertenburgers zijn altijd erg lekker om te eten. Ze zijn super mals, gezond en zitten erg veel goede eiwitten in.
Dit keer aangevuld met een Stilton kaas (ik heb voor een mildere variant gekozen). Super lekker en vullend.
Kortom een lekkere burger voor de herfst en winterdagen.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 hertenburgers
– 6 plakken spek
– 2 bolletjes
– 150 – 200 gram Stilton kaas
– 1 rode ui, in halve ringen gesneden
– halve rode paprika, in reepjes gesneden
– ijsbergsla
– 1 el boter
Prepareer de ingrediënten en leg alles klaar. Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik.
Bak eerst de spek krokant. Dit kan tegelijk gedaan worden met het bakken van de uien.
Verhit een gietijzeren skillet. Doe hier de boter en uien in. Bak de uien, totdat ze zacht en lichtjes bruin beginnen te worden.
Grill kort de paprika reepjes. Wanneer er grillmarks opstaan, dan zijn ze klaar.
Grill de hertenburgers kort direct. Deze burgers verbranden erg snel. Grill de andere kant van de burger kort en leg de burger op het indirecte stuk. Laat het hier ongeveer 5 a 6 min garen. Druk op het vlees om te kijken hoe gaar ze zijn.
Leg voor de laatste minuut de Stilton kaas op de burger en laat deze smelten.
Snijd het bolletje en bouw het als volgt op. Leg eerst de burger met de kaas op het bolletje. Leg hierna de gebakken ui , spek, paprika, sla erop en eindig met de bovenkant van het bolletje.
Eet smakelijk!
Jemig, het is nog geen 10 uur en bij het kijken naar de foto van die burger loopt het kwijl me in de mond!
Ziet er zaaaaalig uit!