Hertenstoof

Niets is zo lekker als een goede hollandse stoofpot. Wissel het rundvlees eens af met hertenvlees en de stoofvlees wordt nog malser.Super simpel gerecht om te bereiden en heerlijk om te eten.

Hertenstoof - Ingredienten

Ingrediënten (4 personen)
– 1 kg herten sukade
– Olijfolie
– Peper en zout
– 150 gram spek, in blokjes
– 1 flinke ui, gesnipperd
– 6 tenen knoflook, gehakt
– Naalden van 3 takken rozemarijn, gehakt
– 8 blaadjes salie, in reepjes
– 3 stengels bleekselderij, dun gesneden
– 1 winterpeen, in blokjes
– Geraspte schil van 1 citroen
– 1 kaneelstokje
– 4 dl rode wijn

Kruid het vlees royaal met peper en zout, en bak even aan in een ruime sliert olijfolie . Bak ook de spekjes even aan, schep de ui, knoflook, rozemarijn en salie even mee en doe bij het vlees.

Hertenstoof - SpekHertenstoof - Ui

 

Voeg de hertenvlees toe en bak het vlees bruin.

Hertenstoof - Hert

Bak de bleekselderij en de wortel in wat olie, en doe met de geraspte citroen, het kaneelstokje en de wijn bij het vlees. Roer even door en zet de braadpan op het vuur. Breng tot het kookpunt, doe het deksel erop en zet de pan vervolgens zo’n 2,5 uur in een oven op 125 graden. Controleer tegen het einde of de stoof niet droog staat (voeg dan wat wijn toe).

Hertenstoof - GroentenHertenstoof - Wijn
Eet er rodekool met appeltjes bij.

Hertenstoof

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *