Copertiz kokosbriketten

De Copertiz Kokosbriket is gemaakt uit gecarboniseerde kokosnootschalen. Het zijn mooi gelijk gevormde, harde briketten met een brandduur 4 uur bij het barbecueën .
Tijdens een low & slow sessie kunnen deze tijden makkelijk oplopen tot 8 uur.

Kokosbriketten zijn een 100% natuurproduct. Geen boomkap, maar de vruchten benutten van kokospalmen.

Copertiz Kokosbriketten

De briket

De briketten zien er ei-vormig uit. De briketten worden verpakt in 2 zakken. De eerste zak is een plastic zak waarin de briketten zelf zitten.
Om deze zak zit een uiteindelijke verpakking. Doordat de briketten apart verpakt zijn in plastic blijven ze goed droog in een schuur.
2015-05-28 07.00.37

Starter
In de starter hebben de briketten 20-25 minuten nodig om goed heet te worden. De briketten walmen / roken nauwelijks en stinken totaal niet.

Low & Slow

De briketten houden een constante temperatuur wanneer een kleine portie wordt warm gemaakt en op de koude gestort worden.
De koude briketten zullen langzaam aan opwarmen en gaan meewerken. De temperatuur van de WSM blijft hierdoor een geruime tijd op 110 graden Celsius.
Wat natuurlijk ideaal is.

Na 6 uur merk ik dat de temperatuur iets terug begint te vallen. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid as wat ontstaat en niet natuurlijk wegvalt.
De briketten zijn ei-vormig en houden nagenoeg in deze vorm hun as vast. Hierdoor verstikt alles wel wat, maar is snel opgelost door even met een as-tang erdoor heen te gaan.

Barbecueën

De briketten doen precies wat er wordt aangegeven. Ze geven 4 uur lang een goede en constante temperatuur af waardoor het bbqen simpelweg goed gaat.
Het zelfde wat bij het Low & Slow geldt, de as vorming is aanwezig. Af en toe tikken tegen de brikettenhouder zorgt ervoor dat los as wegvalt.

Conclusie

Een goede briket om te gebruiken voor het barbecueën als tijdens low & slow sessies. Tijdens het opwarmen in de starter rook ik amper iets en qua rookontwikkeling was er nagenoeg niks te zien. Kortom mooi schone kokosbriketten. Het enige nadeel is de as-vorming van de briketten. Verder een mooie briket met een constante temperatuur wat absoluut zijn meerwaarde laat zien tov standaard briketten.

De Copertiz Briketten zijn te koop bij BarbecuePlein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.