Kalfswangen stoof in Kriek met een compote van blauwe bessen, appel en chocolade

Kalfswangen

Kalfswangen stoof in Kriek met een compote van blauwe bessen, appel en chocolade.

• 1 wortel
• 1 stengel bleekselderij
• 800gr kalfswangen
• 3dl Oude Kriek
• 2dl sterke kalfsfond
• bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
• 2 teentjes knoflook
• boter

Voor de bittere chocolade
• 100gr donkere chocolade

Voor de compote
• 4 Granny Smith appels
• 1dl appelsap
• 250gr blauwe bessen
• 1 kaneelstokje
• 150gr suiker
• 2 eetl. Honing

Bereiding

Snij de ui, wortel en bleekselderij in grove stukken, stoof ze samen met het bouquet garni. en de knoflook in boter in de Dutch Oven. Kruid de kalfswangen met peper en zout en kleur ze in gebruinde boter.

Voeg de gestoofde groenten en de gekleurde kalfswangen samen in een stoofpot en bevochtig deze met Oude Kriek en kalfsfond. Laat het geheel nu opkoken en laat verder garen op de bbq van 200°C.

Wanneer de wangen gaar zijn haal je deze uit en houd ze warm.
Zeef de saus, laat deze inkoken naar gewenste dikte en werk af met een klontje koude boter.

Laat voor de compote alle ingrediënten ongeveer 15 minuten inkoken tot moes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *