Karni stobá ku pinda

Karni stobá ku pinda is een Antiliaans recept met Afrikaanse roots. Een erg lekker recept en wat op diverse manieren gemaakt kan worden. Het basisrecept komt weg bij Mr. Outdoor Cooking, wat ik op een aantal punten heb aangepast. Kijk eens op de site van Mr. Outdoor Cooking voor andere lekkere gerechten.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 750 gram runderlappen
– blik gepelde tomaten
– 1 zoete aardappel in blokjes
– 2 ui, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, fijngehakt
– 150 gr pindakaas
– 3 el chili olie
– 3 el arachide olie
– 500 ml water
– 1 verse chili peper
– 3 groente bouillontabletten
– zout en peper

Verhit 15 briketten voor de Dutch Oven (6qt).
Doe de arachide olie in de DO en laat het even warm worden. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze even kort fruiten.
Voeg het vlees toe en bak deze voor 5 min. Voeg de pindaklaas, chili olie, chili peper, tomaten,groente bouillontabletten en water toe.
Roer alles goed en sluit de DO voor een uur. Na een uur dient het vocht goed ingekookt te zijn. Indien het nog niet vergenoeg is ingekookt, geef het dan wat extra tijd.
Voeg de zoete aardappelen toe en sluit DO voor 30 min.

Lekker met rijst.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *