Kebab Koobidah

Kebab gemaakt volgens een iraans recept. Kortom bijna geen kruiden, alleen geraspte ui.
Om op het laatste terug te komen, wat is dit ‘leuk’ werk. Idee hierachter is dat alle vocht in de ui eruit gedrukt word.
Karwei duurt lang, maar geeft wel een goede smaak aan de kebab.

Voor 4 personen

IMG_6709 (Large)

Ingrediënten:
– 350 gram kalfsgehakt
– 150 gram lamsgehakt
– 2 grote geraspte uien ( lijkt meer op pulp)
– 1/4 tl zwarte peper
– 1/2 tl zout
– 1 ei, geklutst

IMG_6712 (Large)

De geraspte ui en compleet ontdaan van zijn vocht. Dit doe je door de uien te raspen op de fijnste stand van een rasp.
vang al het natte pulp op en laat dit even uitlekken in een fijne zweef. Druk daarna de pulp weer aan met een lepel om meer vocht te laten verdwijnen. Als volgende stap kan je de pulp in een panty of theedoek doen. Druk hierbij zoveel mogelijk vocht eruit totdat het nagenoeg droog is.

IMG_6713 (Large)

Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het een nacht in de koelkast staan.

Kneed het gehakt goed door. Wanneer je denkt, dit is goed. Nog een keer goed doorkneden.
De reden hiervoor is dat het gehakt dan beter op de spiezen blijft zitten.

Druk het gehakt op een spies en druk deze goed vast.

IMG_6718 (Large)

Maak de bbq klaar voor direct gebruik. Leg de kebab op de BBQ. Probeer het regelmatig te draaien zodat het vlees niet loskomt van de spies. Wanneer het vlees toch makkelijk los laat, dan ligt dit vaak aan er nog te veel vocht in de uien pulp zat.

IMG_6719 (Large)

Haal de spiezen eraf na een minuut of 10 wanneer ze mooi bruin zijn.

IMG_6725 (Large)

Eet smakelijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.