Persoonlijk vind ik quesadillas geweldig. Deze zijn wat milder dan ik normaal eet, want met een lading extra jalapeno’s vind ik ze het lekkerst.
Deze versie is een versie, maar er kan goed in gevarieerd worden. Belangrijkste componenten zijn de tortilla en de gesmolten kaas.
De pico de gallo vind ik een heerlijke frisse salade wat ik ook altijd door de vulling nog gooi. Kortom een lekkere snack of diner.
Ingrediënten
– 4 mais tortilla’s
– 1 ui, gesnipperd
– 3 tomaten, in blokjes
– 1 rode peper, in kleine rondjes
– 1 paprika, in kleine blokjes
– 1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook, geperst
– geraspte oude kaas
– olijfolie
– zout
– peper
– citroensap
– verse koriander
Voor de picco de gallo. Voeg de tomaat en rode peper bij elkaar in een kleine kom met een scheutje citroensap, zout, peper en wat gesnipperde koriander blaadjes en de helft van de ui.
Kruid de kip met wat zout en peper.
Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruikt. Grill de kip totdat deze gaar is. Snijd de kip in kleine stukjes
Verhit een skillet met olijfolie en bak de paprika, ui en knoflook. Zodra de ui wat glazig begint te worden, voeg je de helft van de tomaat/rode peper mengsel toe.
Voeg de kip toe in het mengsel en laat het even warm worden
Vul de helft tortilla met de mengsel uit de skillet, kipfilet en geraspte kaas
Leg de tortilla’s op het indirecte stuk van de bbq en laat deze hier liggen totdat de kaas begint te smelten. Draai de tortilla’s een keer om en haal ze eraf wanneer de kaas in zijn geheel gesmolten is.
Knip/snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer met de rest van de tomatenmengsel.