Kipspiesjes met mango-munt chutney

Vandaag heb ik weer eens zin in kip. Kortom wat gaan we dan eens eten. Had wel zin in iets oosters qua smaak.
Dus een combi van kipspiesjes met een mango-munt chutney stond snel op het menu.
Waanzinnig lekker en goed op smaak.

 

Kipspies met mangochutney - Ingredienten

Ingrediënten:
– 1 kipfilet
– 1 ei (eiwit en dooier gescheiden)
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl gemberpoeder
– snufje gemalen komijn
– drupje honing
– 1 mango
– handjevol gehakte muntbladeren
– scheutje olijfolie
– 1 rode ui

Pulseer de kip en het eiwit kort in de blender. Laat dit mengsel 2 uur marineren in de gember, knoflook, komijn en honing.
Maak de spiezen en leg deze weer terug in de koelkast.

Snijd voor de chutney een halve mango in heel kleine blokjes. Mix de andere helft met de olie in de blender en voeg daarna de gehakte munt, kleine stukjes rode ui en de mangoblokjes toe.

IKipspies met mangochutney - BBQ

Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 220+ graden.

Kipspies met mangochutney - Grilled
Grill de spiesjes rondom totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Leg ze even nog indirect om er zeker van te zijn dat ze gaar zijn.
Let op . Door het eiwit en de marinade kan alles sneller verbranden. Dus leg ze op tijd indirect om door te garen.

Kipspies met mangochutney

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *