Komkommer kimchee

Komkommer kimchee is zo’n heerlijk bijgerecht bij de bbq. Een echt aziatische salade met diverse smaken.
En deze wordt nog lekkerder als je deze een paar dagen eerder maakt. Lekker bij diverse soorten rundvlees.

Dit recept is afkomstig van Julius Jaspers en is in meerdere vormen te vinden.
Ik heb het recept aangepast naar eigen smaak, maar grotendeels is gebaseerd op zijn recept.

Ingrediënten:
– 500 g komkommer, zonder zaadjes
– 40 g suiker
– 5 g zeezout
– 15 ml sojasaus, zout
– 4 cm gember, in dunne strips
– 4 tenen knoflook, gesneden
– 15 ml vissaus
– 1 tl cayennepeper
– 1 bospeen, in julienne
– 2 bosui, in julienne
– rode ui, gesneden

Snij voor de kimchee de komkommer in halve maantjes en meng met een kwart van de suiker en een kwart van het zout. Zet 10 minuten in een vergiet.
Meng de rest van de suiker en het zout met sojasaus, gember, knoflook, vissaus en cayennepeper. Voeg peen, bosui, ui en komkommer toe.

Laat een nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken beter erin kunnen trekken.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *