Lams burger met Munt en Tzatziki

Weber heeft elke week een super lekker recept, deze week is het de lams burger met munt en tzatziki.
Aangezien de lente langzaam weer begint, is een lams burger met munt en tzatziki een mooi en lekker als een hoofdgerecht of een lekkere lunch.
Het originele recept is hier terug te vinden.

Ingrediënten:
– 750 gram gemalen lamsvlees of 4 lams burgers
– 250 gr geraspte komkommer
– 150 gr Griekse yoghurt
– 2 tl extra vergine olijfolie
– 2 tl citroensap
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 grote tomaat , in dikke plakken gesneden
– 4 bolletjes
– 4 bladeren rode of groene sla

Rasp de komkommer en leg het in een zeef. Druk het overtollige vocht uit de komkommer. Doe de komkommer rasp in een schaal en voeg de volgende ingredienten er aan toe: yorhurt, olijfolie, citroensap, knoflook en meng alles goed. Dek af en blijven gekoeld tot gebruik, tot 8 uur.

Bereid de grill voor direct gebruikt op 200 – 220 graden Celsius.

Besprenkel de tomaat plakken gelijkmatig met iets zout. Grill de lams burgers op direct vuur, met het deksel gesloten.
Houd ongeveer 3 minuten per kant aan voor medium.

Toast de broodjes nog voor 30 seconden boven direct vuur.

Bouw elke burger op een broodje met een blaadje sla, een schijfje tomaat, een lams burger en tzatziki.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *