Lamsbout met muntsaus

Lam met Muntsaus op plank

Een mooi Paas of kerstgerecht, absolute aanrader. Waanzinnig van smaak.

Ingrediënten voor de muntsaus:

– 250 ml sterke kippenbouillon
– 30 gr. verse muntblaadjes fijngehakt
– vers uitgeperst citroensap (naar smaak)
– 250 ml crème fraîche of room
– 2 el  witte droge vermouth
– Peper en zout
– 2 tenen gehakte knoflook
– 1 el  bruine basterd suiker

Allesbinder om de saus dikker te maken

Bouillon aan de kook brengen samen met de crème fraîche
Rest van de ingrediënten toevoegen, en op laag vuur 10-15 min laten pruttelen.

Binden met allesbinder, tot een stevigere saus.

Recept voor de Lamsbout:
– 1 kg Lamsbout zonder been
– 4 tenen knoflook  gehalveerd
– Grof zout
– Verse zwarte peper

Lamsbout kruiden met zout en peper, sneetjes maken in de lamsbout, en daar de gehalveerde knoflookteentjes instoppen.

BBQ klaarmaken voor indirect en direct, 150 graden Celsius.Laat de lamsbout garen tot 56 graden Celsius intern.

De bout kan nog even gegrild worden voor een mooiere kleur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *