Een mooi Paas of kerstgerecht, absolute aanrader. Waanzinnig van smaak.
Ingrediënten voor de muntsaus:
– 250 ml sterke kippenbouillon
– 30 gr. verse muntblaadjes fijngehakt
– vers uitgeperst citroensap (naar smaak)
– 250 ml crème fraîche of room
– 2 el witte droge vermouth
– Peper en zout
– 2 tenen gehakte knoflook
– 1 el bruine basterd suiker
Allesbinder om de saus dikker te maken
Bouillon aan de kook brengen samen met de crème fraîche
Rest van de ingrediënten toevoegen, en op laag vuur 10-15 min laten pruttelen.
Binden met allesbinder, tot een stevigere saus.
Recept voor de Lamsbout:
– 1 kg Lamsbout zonder been
– 4 tenen knoflook gehalveerd
– Grof zout
– Verse zwarte peper
Lamsbout kruiden met zout en peper, sneetjes maken in de lamsbout, en daar de gehalveerde knoflookteentjes instoppen.
BBQ klaarmaken voor indirect en direct, 150 graden Celsius.Laat de lamsbout garen tot 56 graden Celsius intern.
De bout kan nog even gegrild worden voor een mooiere kleur.