Longhaas Caveman-style

Longhaas wordt al een vergeten stuk vlees genoemd, erg jammer. Dit stuk vlees bevat zoveel smaak dat dit absoluut niet vergeten mag worden.
Om dit stuk vlees via een Caveman style te maken, verras je niet alleen je gasten (en jezelf).
De smaak is geweldig. Alleen bij de eerste keer is het wel even wennen. Wees vooral niet bang, het verbrand niet.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 900 g longhaas
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl gemixte pepers (zwart,rood,wit)
– 2 tl gedroogde chili’s
– 1 tl venkelzaad
– 6 draadjes saffraan

Meng de specerijen in een vijzel en vijzel het fijn. Wrijf de longhaas aan alle kanten in met de specerijen en laat 15 minuten intrekken.

Maak de bbq klaar voor direct gebruik en leg het rooster apart. Start de starter en laat het houtskool rood worden van de hitte. PAS OP: gebruik handschoenen bij het storten.
Maak een egale bed van houtskool en blaas alle witte as van het houtskool.

Leg de longhaas nu op het houtskool en laat het 30-40 seconden in de kolen liggen en draai daarna de longshaas om.
Laat wederom de longhaas 30-40 seconden in liggen. Draai de longhaas weer om voor 30-40 seconden en dan voor de laatste keer.
Kijk of de longhaas rood/rose is. Indien niet nog even kort 2x in de kolen.

Als er stukken houtskool aan het vlees blijft plakken, tik deze er dan af met een tang.

Serveer gesneden met friet.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *