Old Burger – Burger met gekarameliseerde rode ui, spicy mayo en Old Amsterdam

Soms heb je van die geweldige reclames dat er een mooie burger voorbij komt. Deze keer heeft de reclame van Old Amsterdam mij geprikkeld om de burger maar eens te maken en te proberen.
Het recept komt van de Old Burger website (van Old Amsterdam).

Ingrediënten:
– 1 grote rode ui in ringen
– 25 gr boter
– 2 el suiker
– zout en peper
– 2 el balsamicoazijn
– 4 el mayonaise
– 1 tl pittige pimentón (of hete paprikapoeder)
– 1 grote tomaat in plakjes
– 4 (ham)burgers op kamertemperatuur
– 8 plakjes Old Amsterdam
– 8 dikke sneden rustiek, stoer brood
– 4 plakjes pancetta

Old Burger - Ingredienten

Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 225 graden Celsius.
Smelt de boter en bak hierin de uienringen met de suiker. Laat de suiker karamelliseren, blus af met balsamicoazijn en gaar nog 5 minuten.

Old Burger - Gekarameliseerd

Breng op smaak met zout en peper. Bak de pancetta.

Old Burger - Panchetta
Meng de mayonaise met de pimentón of sriracha saus. Bestrijk de hamburgers met olijfolie, zout en peper.

Old Burger - Burger

Grill ze op de BBQ in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Leg de plakjes Old Amsterdam op de burgers, dek af met een deksel en laat de kaas in ongeveer 30 seconden smelten.

Old Burger - Old Amsterdam burger

Smeer de 8 sneden brood in met olijfolie en rooster ze kort op de BBQ. Let op! Het roosteren gaat vrij snel. Op 4 van de sneden brood leg je vervolgens een plak Old Amsterdam. Dek nogmaals af met een deksel, zodat de kaas mooi smelt. Je bent nu klaar om burgers te bouwen!

Old Burger - Old Amsterdam broodOld Burger - Brood

Als eerste pak je het brood met de gesmolten Old Amsterdam, daarop leg je de plakjes tomaat, dan de burger en bovenop een pluk gekaramelliseerde uienringen en de pancetta. Als laatste een lekkere lepel spicy mayo. Maak de Old Burger af met het tweede sneetje brood.

Old Burger - Old Amsterdam

Eet smakelijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.