Ossobuco uit de Dutch Oven

Ossobuco

Ossobuco uit de Dutch Oven (DO). Dit gerecht stond al een geruime tijd op mijn lijstje om te maken. Snap tot op heden nog niet waarom ik zo lang heb gewacht. Wat een heerlijk en mals gerecht is dit. Een echte aanrader.

Ingrediënten:
– 2 schijven kalfsschenkel
– 1 (zoete) ui
– ½  paprika
– 1 wortel
– 6 gepelde tomaten
– 1 el tomatenpuree
– 1 takje tijm
– 1 dl witte wijn
– 1 dl blanke fond
– 1 citroen
– 1 takje bladpeterselie
–  peper en zout

Snijd de vetranden in om de centimeter, dit zorgt ervoor dat de schenkel niet krom trekt. Bestrijk de kalfsschenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en gril aan beide zijden op de BBQ.  Fruit de ui, paprika en de wortel in een weinig olie in de Dutch Oven. Voeg de schenkels toe, samen met de tomaten, de tomatenpuree en de tijm. Voed de witte wijn en de fond toe. Laat alles onder deksel verder garen. Voeg op het einde een drupje citroen toe. Haal het bot uit de schenkel en werk af met bladpeterselie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *