In Amerika is er momenteel een enorme rage rondom pindakaas. Ze stoppen het overal. Er zijn al shakes op pindakaas gebaseerd. Het was natuurlijk niet lang wachten dat er ook een burger met pindasaus zou komen. Natuurlijk niet wereldschokkend nieuws, maar bij nader inzien wordt er vaak gebruik gemaakt van sate-saus en niet de echte ouderwetse pindasaus. Kortom het werd tijd om deze burger eens te maken met echte pindasaus. Het recept heb ik gebaseerd op een artikel van Culy.
Ingredienten:
– 2x Black Angus burger, een andere runderburger volstaat ook
– 4x bacon
– 4 el pindakaas
– 4 el water
– bolletjes
Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik. Meng de pindakas en het water in een pannetje boven het vuur. Er kan gekozen worden om meer saus, steviger en/of pittiger te maken naar eigenkeus. Deze versie is vrij simpel en bevat een simpele pindasaus.
Grill het spek krokant en leg het op het indirecte stuk van de bbq.
Grill de burgers totdat ze gaar en mooi bruin zijn.
Snijd het bolletje, leg de burger en daarna de bacon erop.
Doe dan de pindasaus erop en leg het bovenstuk van het bolletje erop.
Eventueel verder af te maken met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!!