Een goed stuk vlees maakt het diner toch specialer. Voor de eerste kerstdag heb ik gekozen voor een Standing Rib Roast van Spoelder. Dit soort vlees wordt ook een Prime Rib genoemd. Spoelder staat bekend om haar goede stukken vlees. Kwalitatief hoogstaand en een slager dat zijn vak begrijpt.
Vandaag houd ik het wat simpel qua bereiding. Het vlees wordt op een cedar plank gelegd om een zachte rooksmaak aan het vlees te geven.
Ingrediënten:
– 1kg Rib Roast
– (Keltisch) Zout en Peper
Leg de cedarplank in een bak met water en laat deze een uur weken. Leg tevens het vlees eruit zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Prepareer de BBQ voor indirect gebruik op 200 graden Celsius.
Let het vlees op de cedarplank en leg de plank om het indirecte stuk van de BBQ.
Laat het vlees 60 minuten / 48 graden Celsius (rare) tot 75 minuten / 52 graden Celsius (medium) garen.
Controleer altijd of de temperatuur van het vlees de gewenste temperatuur heeft.
Grill kort af voor de grillmarks.
Haal het vlees van de BBQ en laat deze onder een stuk aluminiumfolie en laat deze 15 minuten rusten.
Eet smakelijk!!