Pulled Lamb gemaakt voor de buren BBQ. Toch maar even delen.
Ingrediënten:
– 1 kg lamsbout
– bbq Rub
– 200 ml bouillion
Maak de lamsbout schoon door de harde stukken vet te verwijderen. Meng wat bbq rub met het bouillion en injecteer deze in het vlees. Ik houd een afstand van 2 cm per injectie. Rub het vlees met je favoriete rub en pak deze goed in en leg het voor een nacht in de koelkast.
Maak de smaker klaar op een temperatuur van 115-120 graden Celsius. Leg het stuk lamsbout op de smoker en laat deze garen totdat de kern een temperatuur heeft gehaald van 88-90 graden Celsius.
Er kan voor gekozen worden om de lamsbout nog te glazen. Doe dit wanneer het vlees rondom de 70 graden Celsius is en daarna weer rondom de 80 graden Celsius.
Wanneer de lamsbout klaar is dient deze ingepakt te worden met aluminiumfolie. Laat de lamsbout in de folie een uur rust.
Na een uur kan de lamsbout gepulled worden.
Lekker op een broodje of met rijst.
Eet smakelijk!!
Ziet er goed uit…. receptje?
Hoi Patrick, net iets te vroeg of ik iets te laat 🙂 Recept wilde ik dit weekend aanpakken om deze te verbeteren.
Er kunnen nog kleine wijzigingen komen, maar hiermee gaat het absoluut lukken.