Pulled Pork

Pulled Pork is zo’n waanzinnig lekker vlees, het kost wat tijd maar de smaak is het zeker waard!
Traditioneel heb je een uur of 16 wel nodig om een stuk varkensschouder te laten garen.

Er is ook een snellere versie, deze is terug te vinden op van de site van Noskos. Hij heeft een tijd geleden een Pulled Pork recept bedacht waarmee  iemand sneller zijn Pulled Pork kan maken.
Dit recept is hier ook toegepast , want het recept is simpelweg goed.

Ingrediënten:
– 1 schouder van een varken/varkensnek/procureur
– BBQ Rub (je favoriet)

Injectiemix
– 100 ml appelsap
– 60 ml appelazijn
– 40 ml honing
– 30 ml worchestershire saus
– 1 el zeezout
– 1 el uiengranulaat

Glaze
– ½ cup barbecuesaus (je favoriet)
– 2 eetlepels appelazijn
– 2 eetlepels honing

Snij het grootste deel van het overtollige (harde) vet van het varkensvlees. Het gaat hier om de grotere dikkere harde stukken vet die erop zitten.
Het zachte vet mag blijven zitten, deze smelt weg tijdens het bereiden.

Injecteer het vlees met de injectiemix. Houd een afstand aan van 3 a 5 cm, afhankelijk van de grote van het vlees. Injecteer de mix langzaam in het vlees terwijl je de injector er langzaam uittrekt. Strooi de BBQ rub op het vlees en pak deze strak in de vershoudfolie. Leg deze in de koelkast en laat het 8 uur intrekken.

Maak je smoker klaar op een temperatuur van 110 graden Celsius. Haal het vlees uit het plastic en plaats het op het indirecte deel van de  bbq.

Na 5 uur kan er begonnen worden met het insmeren van de glaze. Dit doe ik om het uur totdat het vlees totdat de kerntemperatuur 88 graden Celcius is.
Hierdoor ontstaat er een knapperige bark aan de buitenkant van het vlees.

Haal het vlees van de smoker, Pak het vlees opnieuw in aluminiumfolie in en laat het zo een uur rusten.
Na een uur haal je het vlees uit de alumiumfolie. Het vocht hiervan bewaar ik om later door de Pulled Pork te mengen.
Trek het vlees uit elkaar.

Serveer in een bolletje of als variante in een wrap met coleslaw.

Een gedachte over “Pulled Pork

  1. Om je vingers bij op te eten. Nu 1 keer gemaakt met de snelle methode van 8 uur, want ja we hebben nu eenmaal honger 🙂 nou het resultaat was geweldig. Super mals en zacht vlees. De volgende keer proberen in een wrap met coleslaw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.