Ik zou willen dat je kon ruiken, gewoon waanzinnig . De smaak van verse rozemarijn en gekarameliseerde uien. En dan nog eens de champignons. Geweldige smaken en super gezond.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 stukken kippendijen
– oijfolie
– takje rozemarijn, ontdaan van de blaadjes en gehakt
– 3 tenen knoflook
– 3 uien
– 250 – 300 gram champignons (diverse gemengde geven een betere smaak)
– 0.5 ltr kippenbouillon
– Zout en peper
Leg de stukken kip open en strooi en zout en peper op. Halveer de champignons, snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn.
Maak de BBQ klaar voor direct gebruik op 225 graden Celsius. Grill de kip totdat deze mooi bruin is.
Leg de kip even tijdelijk weg maar houd deze wel in de buurt.
Zet de Dutch Oven boven de briketten en laat deze goed heet worden. Zorg dat de DO rond de 180 graden Celsius uitkomt.
Doe de olijfolie met de champignons, ui en knoflook in de DO en laat deze karameliseren. Dit kan tot 10 minuten duren.
Voeg zout en peper toe en de gehakte blaadjes van
Voeg 2 cups (250 ml) bouillon toe aan de DO en leg de kip in de DO. Laat alles rustig 20 minuten door garen. Kijk na 10 min of er nog genoeg bouillon in de DO zit.
Lekker met sperziebonen en aardappelen.
Eet smakelijk!!
Hoi Christian,
Ziet er fantastisch uit! Ga ik vanavond maken.
Mooie site!
Groeten,
Jan
Dank je wel Jan,
Eet smakelijk vanavond, gaat zeker goed komen.
Maar je maakt het toch wel op de BBQ en in een Dutch Oven toch 🙂