Deze zuidvruchten stoofpot is een regelrechte verwenning. Heerlijk zoet en lekker.
Ik maak deze stoof al enkele jaren. Eerst in een toprakpot (klei-pot) en nu in een in Dutch Oven.
Een zeer simpele maaltijd om te maken.
Benodigdheden
– 500 gram runderlappen
– 400 ml water (evt meer als het te hard verdampt)
– 3 el olijfolie
– 2 grote gesnipperde uien
– geperste teentjes knoflook
– 1 paprika in reepjes (Rood of geel)
– 250 gram tutti frutti
– 1/2 tl kaneelpoeder
– mespunt kruidnagelpoeder
– zout & peper
Snij het vlees in blokjes en strooi de kaneel, kruidnagelpoeder en peper op het vlees
Bereid alvast de andere zaken ook voor. Snij de uien en halveer de tutti frutti.
Snijd de paprika in reepjes.
Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes rondom bruin.
Voeg ui en knoflook toe en even meebakken.
Voeg zout naar smaak toe.
Voeg 400 ml water toe en laat alles 40 min rustig stoven. Let op dat de temperatuur niet te hoog komt. Max 180 graden.
Voeg de paprika en de tutti frutti toe en laat alles nog 20 minuten meestoven.
De stoof kan geserveerd worden samen met bijv een turksbrood of rijst. Maar een aardappelpuree zal ook niet onaardig zijn.
Eet Smakelijk!