Runderstoofpot met zuidvruchten

Deze zuidvruchten stoofpot is een regelrechte verwenning. Heerlijk zoet en lekker.
Ik maak deze stoof al enkele jaren. Eerst in een toprakpot (klei-pot) en nu in een in Dutch Oven.
Een zeer simpele maaltijd om te maken.

Zuidvruchtenstoof - Ingredienten

Benodigdheden
– 500 gram runderlappen
– 400 ml water (evt meer als het te hard verdampt)
– 3 el olijfolie
– 2 grote gesnipperde uien
– geperste teentjes knoflook
– 1 paprika in reepjes (Rood of geel)
– 250 gram tutti frutti
– 1/2 tl kaneelpoeder
– mespunt kruidnagelpoeder
– zout & peper

Snij het vlees in blokjes en strooi de kaneel, kruidnagelpoeder en peper op het vlees

Bereid alvast de andere zaken ook voor. Snij de uien en halveer de tutti frutti.
Snijd de paprika in reepjes.

Zuidvruchtenstoof - vlees bakken

Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes rondom bruin.

Zuidvruchtenstoof - uien en knoflook Zuidvruchtenstoof - gebruind
Voeg ui en knoflook toe en even meebakken.
Voeg zout naar smaak toe.

Zuidvruchtenstoof - Water

Voeg 400 ml water toe en laat alles 40 min rustig stoven. Let op dat de temperatuur niet te hoog komt. Max 180 graden.

Zuidvruchtenstoof - zuidvruchten Zuidvruchtenstoof - zuidvruchten

Voeg de paprika en de tutti frutti toe en laat alles nog 20 minuten meestoven.
De stoof kan geserveerd worden samen met bijv een turksbrood of rijst. Maar een aardappelpuree zal ook niet onaardig zijn.

Zuidvruchtenstoof

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.