Sardijnse hazenpeper

Sardijnse Hazenpeper

Hazenpeper is altijd een lekker gerecht om te eten. Dit recept komt van de Beef & Steak website en het leek mij heerlijk om dit recept op de bbq te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 kilo hazenbout
– 4 eetlepels olijfolie
– 50 gr gehakte peterselie, waarvan ongeveer 15 gram bewaren
– 3 teentjes knoflook gehakt
– 1 gesnipperde ui
– 6 eetlepels kappertjes
– snufje saffraan
– 0,5 ltr warm water
– 1/4 kop rode wijnazijn
– zout

Zout de de stukken goed en zet weg bij kamertemperatuur gedurende 30 minuten. Verhit de olijfolie middelhoog vuur in een dutch oven. Dep de stukken haas droog en braad ze aan. Plaats de gebruinde stukjes in een kom.

Hak de helft van de kappertjes fijn. Vul een maatbeker met heet water. Plet de saffraan in je handpalm en strooi het in het hete water.

Zodra het vlees bruin is, plaats het in een kom. Doe de ui in de braadpan en bak deze kort mee totdat ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten.
Voeg alles samen in de DO (met het water), behalve de extra 1/4 kop peterselie.

Dek goed af en laat het zachtjes pruttelen op een laag vuur gedurende tenminste 2,5 uur.  Controleer de haas na 2,5 uur; het moet bijna uiteenvallen. Als het klaar is, voeg de extra peterselie toe en meng goed. Haal de DO van de bbq en laat de pan vijf minuten staan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *