Sloppy Joe is altijd een lekker broodje, maar gebruik eens een keer hertenvlees. Super mals en lekker.
Ingrediënten
– 1 eetlepel olie
– 300 gram hertenstoofvlees
– 1/2 ui
– 1 teentjes knoflook
– 1/4 eetlepel tomatenpuree
– mespunt chilipoeder
– 150 gram trostomaten
– 1 takjes tijm
– (Optioneel) 30 gram jalapeño pepers
– 1/2 rode paprika
– 1 eetlepels basilicum
– 125 gram zure room
– 50 gram Cheddarkaas
– 2 bosuitjes
– 4 baguette rustiek
Snijd het hertenstoofvlees in kleine stukjes
Snipper de ui en hak de teentjes knoflook
Ontvel de trostomaten (kerf de trostomaten in en dompel ze voor een minuut of vijf in kokend water zodat het velletje gemakkelijk loslaat), snijd de trostomaten in grove stukken en verwijder de zaadjes
Schenk in een braadpan de olie en bak daarin de kleine stukjes hertenstoofvlees omscheppend rondom bruin
Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en een mespuntje chilipoeder toe en bak dit even mee
Voeg de trostomaten, tijm, jalapeño pepers en zoveel water toe dat het vlees net onder staat
Breng het gerecht aan de kook en laat het afgedekt ca. 3 uur zachtjes stoven
Snijd de rode paprika in kleine reepjes Hak de basilicum en bosuitjes fijn
Roer het regelmatig om
Mocht het vocht te snel verdampen, dan aanvullen met wat water
Voeg 10 minuten voor het einde de rode paprika toe
Laat het deksel dan van de pan om overtollig vocht te laten verdampen
Schep van het vuur af de basilicum erdoor
Garneer ze met de zure room, cheddarkaas en bosui
Eet smakelijk!!