Een burger is altijd lekker en deze keer een burger dat voldoet aan de Paleo ‘regels’.
Ik krijg het nodige aan berichten welke gerechten wel en niet Paleo zijn. Kortom tijd om hiervoor een extra categorie aan te maken.
De opvolgende gerechten zullen de aanduiding krijgen of ze Paleo zijn. Erg lekker is het zeker!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram rundergehakt
– 8 plakken spek
– 1 sjalot, fijn gesneden
– 1 teen knoflook, fijn gesneden
– 3 el amandelmeel
– 1 ei
– 1 el Dijon mosterd
– 1 tl cayenne poeder
– (Keltisch) zeezout
– Versgemalen peper
Doe het gehakt, sjalot,knoflook, ei, amandelmeel, mosterd, zout en peper in een kom en kneed alles goed.
Maak van het gehaktmengsel 4 burgers en omwikkel deze met 2 plakken spek.
Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 225+ graden. Grill de burgers totdat er mooi grillmarks onstaan en het vlees bruin wordt. Ongeveer 2 a 3 minuten per kant
Draai de burgers om en doe hetzelfde.
Wanneer dit klaar is, leg dan de burgers op het indirecte stuk en laat ze hier 3 a 4 minuten garen.
Serveer de burger met coleslaw.
Eet smakelijk.