Spruiten met peer, walnoten en geitenkaas

Het seizoen van de spruiten is bijna afgelopen. Er gaat dan ook niks boven seizoensgroenten. Dit keer een versie die wat machtiger is dan normale spruiten.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 600 g spruitjes
– 60 g walnoten
– 2 handperen
– 150 g zachte geitenkaas 55+

Maak de spruitjes schoon. Hak de walnoten grof en bak ze 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Maak de bbq klaar voor direct en indirect gebruik op 200 granden celsius,  Doe de spruitjes in een pan of schaal en laat ze in 10 min. beetgaar koken.

Schil ondertussen de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in kleine stukjes. Meng de spruitjes met de peer en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en met peper naar smaak.

Leg alles nog voor 5 min op de bbq, indirect.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *